-
بخش هفتم
فضای سایبر و انسان:
محققان با الهام از گفتههای یکی از رهبران بزرگ” ذن” – مذهب بودایی که در چین شکل گرفته است- به نام چانگ تزو (Chuang Tzu) برای تحقیقات خود در زمینه کشف شباهت هایی بین فضای سایبر و رویا بهره جستهاند. گفته میشود که: “چانگ تزو شبی در خواب می بیند که پروانه شده است .وقتی بیدار میشود با خود میاندیشد: آیا من مردی هستم که خواب میبیند پروانه شده است؛ یا اینکه پروانهای هستم که اکنون خواب میبیند یک مرد شده است.” روند کاری یک کاربر کامپیوتر در فضای سایبر دقیقاً نوعی یکی شدن یا محو شدن در درون واقعیتی متفاوت، یعنی واقعیتی مجازی است که ورای قوانین و واقعیتهای واقعی است. مانند یک رهبر ذن در هنگام مدیتیشن که با محیط اطراف خود به وحدت میرسد، کاربر کامپیوتر هم در هنگام کار در فضای مجازی با آن یکی میشود. شما تقریباً بیحرکت و آرام مینشینید، چشمانتان روی پردهای درخشان خیره میشود، اتاق کاملاً تاریک است، تنها منبع نور در درون شما است در حالیکه همه توجه و ذهنتان بر کلمات و تصاویر این پرده درخشان متمرکز است.
منبع: اینجا
در حالی که در این دنیای فیزیکی زندگی میکنیم، به فعالیتهای شغلیمان میپردازیم یا به ماجراجوئی و سفر میرویم، دنیای موازی نیز در زیر پوست جهان و لایههای ناپیدای آن در جریان است، دنیایی که همچون جهان فیزیکی ما نامحدود و بسیار وسیع میباشد. بر اساس معيارهاي اتحاديه بينالمللي مخابرات وابسته به سازمان ملل، هر فردي كه در سه ماه گذشته وارد فضاي اينترنت شده باشد آنلاين محسوب ميشود. اگر اين تعريف را در نظر بگيريم، تا پايان سال 2017 حدود سه ميليارد و 580 ميليون نفر يا 48 درصد مردم دنيا آنلاين بودهاند و با این دنیا ارتباط گرفتهاند؛ این آمار روز به روز در حال افزایش میباشد گزارشاتی از این دست نشان میدهد که تا چه میزان دنیای سایبر گسترش یافته و به جزءلاینفکی از زندگی انسانها تبدیل شده است، در این دنیا نیز انسانها به فعالیتهای شغلی و خرید میپردازند، به سفر و ماجراجوئی می روند و به هر نحو در بینهایت آن سیر میکنند.
- این پاسخ 3 سال، 6 ماه پیش توسط پوریا مبینی ویرایش شد.
- این پاسخ 3 سال، 6 ماه پیش توسط پوریا مبینی ویرایش شد.