-
با سلام واحترام
خواهش می کنم این نظر لطف و بزرگواری حضرتعالی
البته جسارت بنده را به بزرگواری خود ببخشید قطعا شما استاد و بنده شاگرد شما هستم لاکن صرفا این نظر شخصی بنده می باشد.
در مورد نظر و ابعاد دیدگاه شما کاملا موفق هستم فقط موضوعی هست که به نظرم غیر قابل انکار می باشد آن هم اینکه راننده بخواهد خود را شخصی مثلا ثالث قلمداد کرده یا به قول حضرتعالی انکار نمایید که راننده بوده .
یعنی آیا به همین سادگی شخصی می تواند پشت فرمان خودرویی بنشید و حتی خودرو را روشن هم نماید و در اخر هم به راحتی بگوید من راننده نبودم و قصد رانندگی هم نداشتم؟
اگر در این حادثه خود راننده آسیب میدید و حتی فوت می گرد چه می شد؟
با توجه به اینکه علت وقوع حادثه نقص فنی خودرو بوده است و با توجه به بیانات حضرتعالی نظرم را به شرح ذیل کامل و اصلاح می نمایم
همانگونه که مستحضر می باشید در بحث حوادثی که در اثر نقص فنی خودرو حادث می گردند
بر اساس تعریف آئيننامه راهنمایی و رانندگی، به هر نوع نقص یا تغییر در وضعیت ظاهری و فنی وسیله نقلیه که موجب کاهش ضریب ایمنی در رانندگی و یا افزایش بیش از حد مجاز گازها يا آلایندههای هوا و یا آلودگی صوتی (آلودگی بیش از حد مجاز صدا) گردد، نقص فنی گفته میشود.
<div>نقص فنی خودرو به دو حالت تقسیم میشود :</div><div>
1- نقص فنی حادث
2- نقص فنی مستمر
نقص فنی حادث:
</div>
نقصی است که در هنگام رانندگی، به صورت آنی در وسیله نقلیه به وجود میآید و موجب تصادف میشود. و نمیتوان انتظار داشت راننده از آن اطلاع داشته باشد. مانند ترکیدن لاستیک هنگام رد شدن خودرو از روی یک شی تیز در حین رانندگی در شب که موجب بروز و حادثه میشود.
نقص فنی مستمر:
نقصی است که به مرور زمان در خودرو ایجاد میشود و عموماً راننده و دارنده وسیله نقلیه نیز از وجود آن مطلع است؛ اما به دلیل بیتوجهی یا سهلانگاری اقدامی برای رفع مشکل نمیکند، و آگاهانه یا غیر آگاهانه به رانندگی با وسیله دارای نقص ادامه میدهد. در صورت بروز حادثه در این موارد، شخص راننده مسئول حوادث اتفاق افتاده میباشد. مانند رانندهای که از فرسوده بودن لاستیک خودروی خود مطلع است ولی آنها را تعویض نکرده است.
با توجه به اینکه علت وقوع نقص فنی می باشد و این مورد ارتباطی با رانندگی بدون گواهینامه ندارد خسارت مشمول بند پ ماده 15 قانون شخص ثالث نمی باشد.
خواهشمندم در این موارد اظهار نظر فرمایید.