-
Unknown Member
کاربر حذف شده28 دسامبر 2020 در 9:38 ب.ظبا درود وخسته نباشید
ضمن تشکر از نظرتون ، شاید با سرکار عالی در این خصوص هم نظر نباشم واینکه رشد بازار بورس را دلیل اصلی تورم مسکن ذکر ننمودم وتنها بالا رفتن بدون اصول شاخص بورس وعدم تطابق آن با وضعیت اقتصادی در حالیکه قیمت نفت وفرآورده های نفتی به زیر سی دلار جهش کرده بود با این حال اردیبهشت ماه صفهای خرید چند صد میلیونی را در سهام های دولتی مانند شپنا میدیدیم که هیچ همخوانی با وضعیت اقتصادی موجود نداشت ،وهمین رشد ۵۰۰ هزار واحدی در عرض یک ماه وشکست مقاومت تکنیکی راه را برای جهش سنگین تر بازار مسکن وجولان سفته بازان فراهم کرد که آمار وارقام ۹۸و۹۹گویای این اثر هست.حداقل برای چندین سال که تحلیل گری بازار سرمایه را انجام داده ام از نزدیک شاهد این امر بودم.همانگونه که در عرایضم ذکر کردم و اشاره ای به نمودار مسکن نموده م ، مسکن چهل ساله روند صعودی وگاه با شیبی ملایم را شاهد بوده و لذا رشد بی اساس بازار سرمایه را دلیل اصلی ذکر نکردم بلکه آن را عاملی در تسهیل این روند ودامن زدن به فاجعه ذکر کردم .تورم مسکن در کل ریشه در زیر ساختهای ضعیف مسایل اقتصاد کلان کشور وسیاستهای پولی بسی ضعیف تر ونبود پایه پولی ودر واقع ناتوانی دولتها در برقراری تعادل در عرضه و تقاضای کل بوده که اشخاصی بالای چندین واحد ملک وخانه خالی داشته وضمانت اجرایی تا زمان تصویب مالیات بر خانه خالی وجود نداشت.فاجعه گسترده تر ناتوانی دولتها در اجرای طرح آمایش سرزمین است که خود موجب مهاجرت از نقاط بد آب وهوا وفاقد امکانات اقتصادی به شهرهای بزرگ وبا جاذبه ای نظیر تهران داشته که اگر این امر کنترل نگردد ضمن اینکه پیامدهای نامطلوب زیست محیطی به همراه دارد به تورم مسکن نیز دامن خواهد زد